Keteninformatisering ------------------------------ Een nieuwe aanpak van automatiseren voor turbulente ketensamenwerking
Jan Grijpink
 

 

Prof. dr mr J. H.A.M. (Jan) Grijpink (1946) studeerde Economie (1969) en Rechten (1971) aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1976 rondde hij met succes de tweejarige Interacademiale Opleiding Organisatiekunde (SIOO) af. De doctorsgraad werd hem in 1997 door de Technische Universiteit Eindhoven verleend, op basis van zijn proefschrift Keteninformatisering.
In maart 2004 werd hij benoemd tot (parttime) bijzonder hoogleraar Informatiekunde aan de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht, met als leeropdracht Keteninformatisering in de Rechtstaat. Sinds april 2011 is hij met emeritaat (zijn afscheidsrede kan men downloaden, zie onder artikelen Nederlands).
Hij
blijft parttime als senior-adviseur verbonden aan de stichting PBLQ, adviseurs voor overheidsinformatisering te Den Haag.

Hij heeft in 1997 het Platform Keteninformatisering opgericht en coordineert de halfjaarlijkse vakbijeenkomsten (zie onder tabblad Platform).
Hij is hoofdredacteur van het internationale e-Journal of Chain-computerisation dat hij in 2010 heeft opgericht om kosteloos publicaties op het terrein van Keteninformatisering ter beschikking te stellen: zie http://jcc.library.uu.nl (de artikelen worden zoveel mogelijk zowel in het Nederlands als in het Engels gepubliceerd).

 

Hij geeft tweemaal per jaar een workshop Keteninformatisering met open inschrijving (zie onder tabblad Workshop).

Hij geeft regelmatig lezingen en publiceert in binnen- en buitenland.HomePlatformWorkshopsJan GrijpinkArtikelen NederlandsArtikelen EngelsBoekenContact